Het feit dat u deze website bezoekt betekent dat u geïnteresseerd bent in onze sport.

“Een zeer goede interesse in sport; immers sport is ook goed voor u!!”

Sport is goed voor uw gezondheid, uw sociale contacten, uw geestelijke afleiding, de gezelligheid en de ontspanning.
Dynamictennis is een relatief nieuwe attractieve racketsport, voor jong en oud, voor dames en heren.

Dynamictennis combineert de voordelen van tafeltennis, lawntennis en badminton tot een dynamische sport.

Dynamictennis is: licht en toch verrassend dynamisch tennis volgens tafeltennisregels,
met superlicht materiaal op een badmintonveld met het net op tennishoogte.

Er zijn sporten die maar tot een bepaalde leeftijd goed te beoefenen zijn, of waarbij de risico’s van blessure steeds meer toenemen naar gelang de leeftijd oploopt. Maar zoals men weet, bevestigen de uitzonderingen de regel en dat geldt ook in de sport. Er zijn namelijk ook sporten die een zeer lage blessure gevoeligheid hebben, gemakkelijk zijn aan te leren en daardoor geschikt zijn voor alle leeftijden.

“DYNAMICTENNIS” IS ZO’N SPORT!

De dynamictennis vereniging “D.T. 1999” is, zoals het jaartal aan geeft, opgericht in het jaar 1999 en met DT Maasgouw uit Heel en Asterix uit Blerick de drie enige officiële Dynamictennis verenigingen in Limburg.

Dynamictennis is een balsport samengesteld uit een deel tafeltennis, een deel tennis en een deel badminton, namelijk puntentelling en enige spelregels zijn gelijk aan tafeltennis, het te bespelen veld is dat van badminton, met dien verstande dat alleen de binnenlijnen gelden en het net en de nethoogte zijn van het tennis. De bal en het racket zijn specifiek voor dynamictennis gemaakt.

De zeer lichte (12 – 17 gram) bal is van massief veerkrachtig PU-schuim vervaardigd. Het racket mag niet langer dan 58 cm zijn. Al met al dus zeer licht materiaal dat zeer goed te hanteren is. “D.T. 1999” is als vereniging, met ‘n 45-tal leden, erkend door het gemeentebestuur van Nederweert en aangesloten bij de Dynamictennis Bond Nederland, welke bond weer is aangesloten bij de Nederlandse Katholieke Sportfederatie en de Nederlandse Culturele Sportbond.

Dynamictennis is nog een vrij nieuwe en dynamische  sport, die landelijke sterk in opkomst is. Als men voor het eerst naar dynamictennis kijkt, lijkt het een “softe” sport bestemd voor “oude van dagen”, doch  ……….  speel het maar eens en u bent genezen van die gedachte.

Wat wel waar is, is het feit dat deze sport óók zeer geschikt is voor de zgn. “ouderen”, maar beslist niet minder voor de jeugd. Ergo – zoals al eerder vermeld – geschikt voor ALLE LEEFTIJDEN.

Bent u geïnteresseerd en/of nieuwsgierig geworden, kom dan gerust eens kijken of een balletje slaan in het Sportcentrum ‘de Bengele’ te Nederweert.

Er wordt op gespeeld op:
dinsdagavond op 4 banen van 19.30 – 20.30 uur;
donderdagavond op 4 banen van 20.00 tot 21.30 uur
vrijdagmorgen op 4 banen van 09.00 tot 10.00 uur

De vereniging zorgt voor het racket en de ballen. Als u zelf zorgt voor de kleding en de gymschoenen (géén zwarte zolen) is dat mooi geregeld. Voor de nieuwe leden zullen er trainingen gegeven worden.